08:46 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 491
  Pratite nas

  Besmrtni puk je refleksija ruskog naroda na velike žrtve koje su podneli u Drugom svetskom ratu. Neophodno je učiniti sve na rehabilitaciji tih događaja, jer ako to sve ode u zaborav, potomci onih koji su činili zločine, pričaće neku svoju priču, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, uoči Parade pobede u Moskvi.

  "Uvek je lepo doći u Moskvu. Poziv od predsednika Vladimira Putina bio je upućen i za 9. maj, ali zbog poznatih okolnosti parada je sutra", rekao je Dodik za RTRS.

  On je poručio da se Paradom pobede rehabilituju istinske vrednosti iz Drugog svetskog rata. 

  "Treba se suprotstaviti reviziji, sa kojom se i mi suočavamo, kroz Deklaraciju koju je nedavno usvojio Parlament BiH, da Srpski narod kao najvećeg stradalnika, stave na treće mesto u toj neprihvatljivoj Deklaraciji za nas", poručio je Dodik.

  On je ponovio da je Rusija iz tog rata izašla kao najveći pobednik, ali i stradalnik.

  "Rusija je najviše doprinela slomu fašizma. Upravo kroz ovu paradu oni žele da pruže otpor revizionistima. Ideologija gubitnika želi okrenuti istoriju i sebe proglasiti pobednicima. I mi se sa tim suočavamo, jer imamo samo preko 500.000 hiljada ubijenih u Jasenovcu, a te žrtve stavljaju se u neki drugi kontekst", poručio je Dodik iz Moskve.

  Tagovi:
  Parada pobede, Moskva, Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga