05:01 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  41293
  Pratite nas

  Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački Atanasije poručio je jutros iz Gračanice da Srbima niko ne može uzeti Kosovo i da zlo nikada ne može pobediti dobro.

  Čestitajući Vidovdan, vladika Atanasije poslao je poruku da svi oni koji ruše, zatiru tragove, menjaju imena i nazive "Srbi i srpsko", neće uspeti da unište srpsko trajanje i srpsku budućnost.

  Prema njegovim rečima, Srbima niko ne može uzeti Kosovo, jer su ključevi kod Svetog kneza Lazara, koji s neba čuva svoj narod.

  „Srbi su narod koji prašta i brzo zaboravlja. Mi smo narod koji zna šta je pokajanje“,  rekao je vladika koji je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u porti Manastira Gračanica.

  Vladika je naglasio da zlo nikada ne može pobediti dobro, što je dokazano kroz noviju srpsku istoriju u ratovima u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu i Metohiji.

  Svetoj arhijerejskoj liturgiji u porti manastira prisustvovalo je više stotina Srba pristiglih iz svih srpskih sredina sa Kosova i Metohije i centralne Srbije.

  Prisutni poštuju mere socijalnog distanciranja, a vladika Atanasije je pozvao narod da se, uprkos zlu koje je zahvatilo čitav svet, okupe na Gazimestanu i odaju počast svim kosovskim junacima i junacima palim od kosovskog boja do danas, prenela je Srna.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga