02:58 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  38354
  Pratite nas

  Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa, a dočekao ih je ministar Rasim Ljajić.

  Premijerka i Lončar su razgovarali sa direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem, nakon čega su se obratili građanima, a tokom obraćanja iz mase su dobacivali i zviždali.

  Ministar zdravlja Lončar je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika, da se izbore sa rastom pozitivnih na korona virus, a posebno je, u odgovor na dobacivanja iz mase, istakao da "ne znaju šta rade", te da prebacivanjem problema sa zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju zdravstvene situacije.

  Lončar je rekao građanima da odgovorno tvrdi da u bolnici ima svega dovoljno: lekova, materijala, zaštitne opreme.

  "Ne samo da ima dovoljno, već smo doneli i dodatne količine. Trenutno je sa tim dodatnim količinama bolnica u Novom Pazaru bolje opremljena od bilo koje bolnice u Srbiji", rekao je Lončar i istakao da je doneto još zaštitne opreme, jedan ultrazvuk aparat, gastroskop i drugo.

  Sistem je uspostavljen i situacija je pod kontrolom, tvrdi ministar, ali dodaje da to, izgleda, nekom ne odgovara.

  Najavio je da će se proširiti kapaciteti bolnice u Pazaru i da će ako bude potrebno cela bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu.

  Pozvao je sve lekare i sestre da se jave do 16 sati upravi bolnice u Novom Pazaru i da mogu da dobiju posao, kao i da to važi i za Tutin, tako da će svi dobiti posao koji ispunjavaju uslove, na određeno i na neodređeno vreme.

  Respiratori rade, verujte u ono što vidite, ne u lažne vesti

  Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekli su da respiratori u bolnici u Novom Pazaru rade, da je lažna vest da ne rade, a ministar Lončar je pozvao građane da, ako ne žele da veruju njima - da veruju u ono što vide, a ne da nasedaju na lažne vesti.

  "Respiratori su povezani, rade i leče ljude. Recite ljudima da su te informacije koje su se pojavile da respiratori ne rade - lažna vest", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

  Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović rekao je da je premijerka uvek tu kada je teška situacija kao što je sada, te podsetio da je Pazar prethodnih dana bio u teškoj situaciji, nakon čega su došle kolege iz Kragujevca da pomognu, prenosi Tanjug.

  "Očekujemo još lekara, pozvaćemo i mlade da nam se priključe, lekare i sestre, da pojačamo kadar", rekao je Mahmutović.

  Tagovi:
  virus korona, Lončar, Ana Brnabić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga