06:03 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  11324
  Pratite nas

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će cela Opšta bolnica u Novom Pazaru od danas postati kovid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par nedelja i da će će tokom dana u taj grad stići 14 lekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca koji će pomoći u borbi protiv virusa korona.

  „Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji, to je jedina istina“, rekao je Lončar.

  Lončar je u uključenju za RTS apelovao na sve građane da ne šire paniku i dezinformacije i da, bez provere, ne prihvataju „zdravo za gotovo“ vesti koje se šire po društvenim mrežama.

  „Premijerka i ja smo se juče uverili da opreme u Novom Pazaru ima dovoljno ne samo za narednih par dana, već narednih nedelja. Informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama nisu validne informacije koje treba prihvatiti zdravo za gotovo i pustiti to kao vest“, rekao je Lončar.

  Ministar je rekao da u Novom Pazaru već ima medicinskih radnika iz unutrašnjosti, a da će danas oko 15 sati tamo stići i devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara iz Kragujevca.

  Od danas će cela bolnica u Novom Pazaru biti kovid bolnica, a ostali pacijenti će biti raspoređeni na druga mesta.

  „Svi kapaciteti bolnice u Novom Pazaru biće za kovid pacijente“, kazao je Lončar i dodao da se od juče primaju i novi lekari i sestre, preneo je Tanjug.

  „Molim sve da ne šire paniku i dezinformacije, da nešto što se pojavljuje na društvenim mrežama nije validno i mora zvanično da se proveri. Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji“, rekao je Lončar.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga