16:22 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  33460
  Pratite nas

  Vlada Srbije donela je, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, nove mere za Beograd u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana, koje će važiti do 18. jula.

  Mere predviđaju da se u Beogradu ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.

  U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

  Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

  Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

  Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

  Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

  Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula, navodi se u saopštenju vlade, prenosi Tanjug.

  Vlada Srbije je ponovo apelovala na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

  Dodaje se da će Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 nastaviti da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji i o svemu obaveštavaju građane.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  mere, virus korona, Vlada Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga