21:23 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  21438
  Pratite nas

  U Beograd je danas sleteo avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske, namenjena pre svega Novom Pazaru i Tutinu u borbi protiv epidemije novog korona virusa.

  Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić zahvalio se Turskoj u ime Vlade i ocenio da se na ovaj način pokazuju odlični odnosi dve države i dva predsednika.

  "Pokazuje se briga Turske za dobre odnose, ali i za narod u Sandžaku bez obzira da li se radi o Bošnjacima ili Srbima. Ovo zlo, ova bolest ne bira i svi moramo da budemo ujedinjeni u borbi protiv virusa, bez obzira na nacionalne, verske, političke razlike. Moramo da sarađujemo svi kako bi se što uspešnije borili protiv ove pošasti", rekao je Ljajić.

  Ljajić je pojasnio da je medicinska pomoć, koja je ovoga puta stigla , namenjena Novom Pazaru, Tutinu, kao i da veruje da će deo biti prosleđen i Sjenici.

  "O kolikoj količini robe se radi najbolje ilustruje činjenica da je pun avion bio namenjen za dve ili tri države, a sada je pun avion sa zaštitnom, medicinskom opremom, dezinfekcionim sredstvima i drugom opremom namenjen za dva ili tri grada, ili opštine u Srbiji", rekao je Ljajić.

  Pomoć iz Turska na beogradskom aerodromu dočekao je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić
  © Tanjug / TARA RADOVANOVIC
  Pomoć iz Turska na beogradskom aerodromu dočekao je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić

  Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič rekao je da Turska u borbi protiv pandemije nastavlja da bude uz Srbiju i Novi Pazar i istakao da je pomoć koja je danas stigla rezultat saradnje sa centralnim i lokalnim vlastima.

  "Prolazimo kroz težak period nadam se da ćemo proći sa što manje posledica. Očekivali smo da će pandemija oslabiti, ali na žalost vidimo da broj zaraženih ponovo raste. Verujemo da će Srbija prebroditi i ovaj period zahvaljujući merama koje sprovodi", rekao je Bilgič.

  On je podsetio da je Turska u aprilu, po nalogu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, poslala prvi avion pomoći u Srbiju, a kasnije i dva šlepera.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga