10:27 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 235
  Pratite nas

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se zabrana rada ugostiteljskih objekata nakon 23 sata kontroliše, te da su sinoć, kao i prethodne večeri, po dva obejekta mandatorno kažnjena jer su radili preko dozvoljenog radnog vremena.

  „Ne možemo kontrolisati svaki objekat, ali se širenjem informacija i dezinformacija preko društvenih mreža i na neadekvatan način stvara iluzija da se kršenje dešava puno i često. Nije se to dešavalo, iako je je vikendom noćni život u Beogradu izuzetno aktivan“, rekao je Radojičić za RTS.

  On je naveo da je, kad je reč o poštovanju mera za sprečavanje širenja korona virusa, situacija u toku jučerašnjeg dana bila zadovoljavajuća, te da je do ljudi doprla informacija o važnosti nošenja maski.

  „Od jutros su inspekcije, gradske i u okviru ministarstva zdravlja na terenu i biće kontrole. Ukoliko danas budemo imali svest, za 7 do 10 dana ćemo imati dosta manju potrebu da formiramo covid bolnice“, ocenio je Radojičić.

  Prema njegovim rečima, biće jasne kontrole ugostiteljskih objekata kao i gradskog prevoza i ukazivaće se na značaj odgovornog i savesnog postupanja i ponašanja.

  „Nije moguće sve kontrolisati pa ćemo vršiti nasumičnu kontrolu. Dva objekta su noćas kao i prethodne noći radila preko predviđenog vremena i dobila mandatorne kazne“, istakao je on.

  Radojičić je rekao i da će danas posle podne kovid bolnica u beogradskoj Areni moći da počne da prima prve pacijente.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga