06:18 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  31363
  Pratite nas

  Tokom dvodnevnih protesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije, povređeno je 118 policajaca, a procesuirane su 153 osobe, rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

  Direktor policije je dodao da je „pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu“, preneo je Tanjug.

  „Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama“, naglasio je Rebić.

  Policija je i sinoć, kako kaže, „reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel“.

  „Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana zapravo je ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama“, istakao je Rebić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Vladimir Rebić, protest
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga