12:57 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 222
  Pratite nas

  Avio-kompanija „Viz er“ je iznenada odložila početak letova na novim linijama iz Beograda.

  Kako portal „Aviatika“ saznaje, pomeren je početak saobraćaja do svih linija koje su ranije najavljene i one će umesto u periodu od 16. do 19. jula početi tek mesec dana kasnije.

  Na sajtu ove avio-kompanije vidi se da su letovi povučeni iz prodaje i da je njihovo otpočinjanje pomereno za drugu polovinu avgusta. Letovi na linijama do Turkua, Hamburga i Kelna će tako po novom redu letenja početi 17. avgusta. Dan kasnije planirani su prvi letovi do Fridrihshafena, Lisabona i Barselone. Za 19. avgust je planiran početak letova do Brisela, a 20. avgusta i do Milana i Osla.

  Nova linija do Salcburga će biti uspostavljena kako je i bilo planirano od 12. jula, ali ovu liniju će održavati avion iz tamošnje baze. Međutim, u julu su ostavljena samo dva polaska na ovoj liniji (12. i 17. jula), dok se tek od 3. avgusta vraćaju redovnom redu letenja na ovoj liniji sa po dva polaska nedeljno, ponedeljkom i petkom.

  Upravo ovo ukazuje na mogućnost da će dolazak novog, trećeg aviona (Erbas A321) u beogradsku bazu kasniti i da je to razlog za pomeranje početka saobraćaja. Ne treba isključiti ni drugi razlog, kao što je smanjeno interesovanje putnika i još uvek brojne restrikcije za srpske državljane za ulazak u zemlje Evropske unije.

  Na „starim“ linijama ka Dortmundu, Bazelu i Geteborgu smanjen je broj polazaka. Na liniji za Bazel ukinut je let sredom tokom poslednje dve nedelje jula, a na liniji za Geteborg je trajno do kraja oktobra ukinut let utorkom. Broj letova za Dortmund je smanjen sa pet na četiri nedeljno.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Viz er
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga