15:41 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  61982
  Pratite nas

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija sa širenjem virusa korona u Srbiji izuzetno teška i kompleksna, te da nije potpuno odustala od uvođenja policijskog časa, ali da sa takvom odlukom mora da se složi ceo Krizni štab.

  „Izabrali smo da se borimo na jedan drugačiji način, a sigurno je najefikasnija i najefektivnija borba kada se uvede vanredno stanje i zabrana kretanja i tako fizički onemoguće kontakti između ljudi što posle 14 dana daje bolju situaciju, manje zaraženih, a samim tim i u bolnicama manje ljudi“, rekla je Brnabić na RTV Vojvodine.

  Predrag Kon na konferenciji „Svet posle korone“
  © Sputnik / Branko Maksimović

  Kaže da kao neko ko je na čelu Kriznog štaba nije potpuno odustala od policijskog časa, ali da sa tom odlukom mora da se slože svi članovi Kriznog štaba.

  Brnabić navodi da je eksplozija brojeva svuda u svetu, ne samo u Srbiji i da niko nije očekivao da će virus toliko biti prisutan u cirkulaciji tokom letnjih meseci.

  Ističe da je borba sa virusom korona borba celog društva, ne samo Vlade Srbije i kriznog štaba te da nije na mestu to što se podriva poverenje u struku.

  Rekla je i da od marta nijednom nije bilo situacija da su popunjeni svi respiratori i da ima preko 500 respiratora u magacinima.

  Upitana da li je vreme da se obratimo za pomoć EU ili Kini ako je situacija kritična, ona je rekla da Vlada Srbije uvek razgovara sa partnerima, da situacija jeste kritična ali ne toliko da ne možemo da se nosimo sa njom.

  Rekla je da se otvaraju privremene bolnice i pacijenti raspoređuju tamo gde ima mesta i da je intencija da broj obolelih počne da se smanjuje.

  Kaže da se do juče, četiri dana zaredom, broj obolelih u Beogradu smanjivao, a da je opet juče zabeležena tendencija porasta, kao i Novom Sadu, Užicu, Šapcu.

  Rekla je da je šest dana posle protesta primetna tendencija porasta broja obolelih.

  Tagovi:
  virus korona, policijski čas, Ana Brnabić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga