19:53 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1612
  Pratite nas

  Dolazak u Francusku više nije dozvoljen putnicima iz Srbije, zbog epidemiološke situacije u Srbiji i na osnovu preporuke Saveta EU od 16. jula, saopštila je ambasada Francuske u Beogradu.

  Osobe koje su izuzete od zabrane su francuski državljani, kao i njihovi supružnici i deca, državljani EU, Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju, u tranzitu kroz Francusku, u zemlju čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište, kao i supružnici i deca.

  Takođe izuzeti su državljani treće zemlje (uključujući Srbiju) koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju Evropske unije u kojoj imaju prebivalište, državljani treće zemlje koji su u tranzitu na manje od 24 sata u međunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje, osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija sa sedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i deca.

  Ambasada navodi i da u Francusku mogu da uđu i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv kovid 19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju međunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga