03:31 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2217
  Pratite nas

  Svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu su dobro i među njima nema povređenih.

  To je danas saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije povodom oružanog incidenta i razmene vatre na spornom graničnom području između Libana, Sirije i Izraela.

  Povodom jučerašnjeg oružanog incidenta i razmene vatre na tom području, ministar odbrane Aleksandar Vulin je telefonom razgovarao sa starijim nacionalnim predstavnikom kontingenta Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, potpukovnikom Aleksandrom Stanojevićem.

  Tom prilikom, potpukovnik Stanojević je obavestio ministra odbrane da su svi pripadnici Vojske Srbije angažovani u Libanu dobro i da među njima nema povređenih, da obavljaju svoje redovne zadatke i da jučerašnji događaj na području naselja Šeba farme nije imao uticaja na njihove svakodnevne aktivnosti i rad.

  Srpski mirovnjaci, navodi Ministarstvo, ostaju spremni da se nesebično angažuju na očuvanju i izgradnji mira u operaciji UNIFIL i kao takve su ih prepoznali Ujedinjene nacije i partnerske države.

  Stariji nacionalni predstavnik je ujedno izvestio ministra odbrane da se pripreme za rotaciju kontingenta Vojske Srbije u toj multinacionalnoj operaciji odvijaju po planu i da se povratak aktuelnog sastava u zemlju očekuje početkom avgusta.

  Pripadnici Vojske Srbije su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL otpočeli 21. decembra 2010. godine i tamo su angažovani sa oružanim snagama Španije i Italije.

  Tagovi:
  pucnjava, UN, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga