10:15 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  28932
  Pratite nas

  U Beogradu su radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjene žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, kao i svim vrstama plutajućih objekata, odlučila je Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika.

  Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanija je obavestila brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti kovid 19 i zaštite od te bolesti.

  „Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS“, navodi se u saopštenju brodarstvu Lučke kapetanije, koje je preneo „Blic“.

  Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

  Dozvoljena je plovidba čamcem, pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

  „Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama“, stoji, između ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  mere, virus korona, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga