05:37 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 08
  Pratite nas

  Da smo ozbiljno shvatili epidemiju korona virusa govore i redovi ispred ustanova gde se obavljaju kako testiranja na lični zahtev, tako i serološka testiranja na antitela.

  Ukoliko vam je potreban jedan od termina kako biste obavili testiranje prilikom zakazivanja morate da budete poprilično brzi.U Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ) zakazivanje termina za testiranje za avgust počelo je 30. jula, a samo tri dana kasnije svi termini za testiranje na kovid 19 (pi-si-ar) na lični zahtev građana do 20. avgusta su popunjeni.

  "Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba. Svi termini do 20. avgusta su popunjeni. Zakazivanje ponovo počinje 18. avgusta", stoji u obaveštenju na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

  Dakle, naredni krug zakazivanja počinje 18. avgusta, a termin se može zakazati slanjem zahteva putem imejla info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja. Posle zakazanog termina potrebno je uplatiti 6.000 dinara na žiro- račun koji je otvoren kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje: 840-17750-34.

  Termina ima za serološko testiranje na antitela

  Pored pi-si-ar testova u Gradskom zavodu za javno zdravlje moguće je zakazati i serološko testiranje na SARS-kov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test), odnosno testiranje na antitela, prenosi "Blic".

  Zakazivanje za avgust je počelo 30. jula, a slobodnih termina još ima. Svoje mesto za testiranje možete zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064/599-65-09 kako bi se preciziralo vreme testiranja. Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 1.200 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  virus korona, testiranje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga