13:05 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1021161
  Pratite nas

  „Šta ćemo kada ovo počne da se smiruje, to je pitanje. Da li će biti popuštanja ili će neke stvari biti trajno zabranjene, o tome ćemo diskutovati u štabu, ali i sa javnošću, vrlo moguće“, rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba.

  O smanjivanju broja posetilaca na kupalištima poput Ade Ciganlije dr Kon je rekao da lično razmišljajući ne vidi neko rešenje.

  „Činjenica je da ako imate ovakvu situaciju, jeste da na 100.000 ljudi ima onih koji ne znaju da su inficirani i da mogu preneti na nekoga“, istakao je.

  „Javna kupališta su u nadležnosti grada, a kažnjavanje je teško izvodljivo, ali mora da postoji neka kontrola“, istakao je Kon.

  Polazak u školu je suštinsko i najznačajnije pitanje u ovom trenutku jer se približava. U Kriznom štabu smo dobili dopise sa modelima koje je ministar Šarčević pomenuo. Moram da naglasim da su neke stvari dobro procenjene od samih prosvetara“, rekao je epidemiolog.

  „Da li je korisno ako postoji odgovarajuća distanca da se nose maske ili da napravimo kada će da se skidaju, o tome i dalje mora da se prodiskutuje. Nije jednostavno donositi odluke po tom pitanju“, istakao je Kon.
  Za vrtiće je rekao da će se, kao i ranije, konsultovati sa pedijatrima.

  „Šta ćemo kada ovo počne da se smiruje, to je pitanje. Da li će biti popuštanja ili će neke stvari biti trajno zabranjene, o tome ćemo diskutovati u štabu, ali i sa javnošću, vrlo moguće“, nagovestio je.

  Vakcinacija protiv gripa za decu je obavezna samo za one koji imaju neke hronične bolesti, podsetio je on. U ovoj situaciji će biti ista preporuka kao i uvek.

  Tagovi:
  vrtići, škola, epidemija, Predrag Kon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga