22:23 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 243
  Pratite nas

  Britanski magazin „Banker“, deo „Fajnenšel tajms grupe“, proglasio je „Sberbanku za najbolju banku u regionu centralne i istočne Evrope u kategoriji inovacija u digitalnom bankarstvu.

  Banka je osvojila nagradu na događaju „Nagrade za inovacije u digitalnom bankarstvu 2020“. i nagrađena je za tri projekta – biometrijske skenere na bankomatima, platformu za fakturisanje komunalnih usluga BRIS i algoritamske naloge u sistemu „Sberbank markets e-komerc“.

  „Sberbanka“ aktivno uvodi biometrijske skenere na svojim bankomatima, što predstavlja tehnologiju koja klijentima omogućava da koriste samouslužne uređaje za vršenje plaćanja i prenos novca, povlačenje i deponovanje gotovine, bez kartice, pametnog telefona i bilo kog drugog dokumenta. Ovakvim rešenjem, „Sberbanka“ je prva banka u Rusiji koja je svoje bankomate opremila.

  Platforma za fakturisanje komunalnih usluga BRIS omogućava klijentima da obračunaju naknade za komunalne usluge, generišu račune za klijente, uključujući i u elektronskom formatu, automatizuju proces obrade plaćanja i dodatne radnje sa pružaocima komunalnih usluga. Platforma za fakturisanje usluga BRIS omogućava i komunalnim kompanijama da optimizuju troškove IT usluga i infrastrukture zahvaljujući klaud tehnologiji. Kao rezultat toga, plaćanje je ubrzano, a transparentnost komunikacije između korisnika, kompanija za upravljanje i pružalaca komunalnih usluga je poboljšana.

  Robotski algoritmi — algoritamski nalozi — dostupni su klijentima platforme „Sberbanka markets” za vršenje deviznih transakcija. Platforma podržava vršenje kupoprodajnih transakcija sa glavnim svetskim valutama, kao i valutama rastućih tržišta, kursne transakcije itd.

  „Sberbanka nastoji da omogući jedinstveno korisničko iskustvo kroz proaktivno uvođenje savremenih informacionih tehnologija u svoje poslovanje. Naš cilj je da klijenti mogu da vrše radnje koje žele brzo i da pri tom budu zadovoljni rezultatima, a biometrijski skeneri u bankomatima, BRIS platforma za račune za komunalne usluge i algoritamski nalozi imaju upravo to za cilj. Drago nam je da su prednosti ovih usluga prepoznali i naši klijenti, kao i priznati svetski stručnjaci magazina ’Bankar‘“, izjavio je Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik Izvršnog odbora „Sberbanke“.

   

   

   

   

  Tagovi:
  nagrada, Sberbanka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga