11:28 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2640
  Pratite nas

  Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da postoji tendencija blagog pada kada je reč o epidemiji virusa korona, ali napominje da će taj virus još dugo biti prisutan.

  Zbog toga, poručio je Tiodorović, moramo da naučimo da živimo sa njim, pridržavajući se propisanih mera.

  Tiodorović je, posle sednice kriznog štaba u Nišu, naveo da su građani ozbiljnije i disciplinovanije prihvatili propisane mere nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

  „Nalazimo se u situaciji da je sada prelomni trenutak kada ćemo, kao građani, kao ljudi koji se svesno bore protiv jedne teške bolesti, pokazati solidarnost, spremnost, disciplinu i odgovornost i budemo li tako nastavili, mislim da ćemo se naći na dobrom putu da oboljenje svedemo na sporadičnu pojavu. To nam je cilj“, istakao je Tiodorović.

  On je naveo da će virus još dugo biti prisutan i poručio da moramo naučiti da, pridržavajući se propisanih mera, živimo sa njim i funkcionišemo na polju ekonomije, kulture, sporta, škola...

  Istakao je da ćemo, ukoliko to uspemo, biti na dobrom putu da budemo sigurniji i spremniji za sve situacije koje su pred nama i dodao da je štab danas potvrdio potrebu da se te mere moraju sprovoditi do kraja.

  Tiodorović je rekao da su građani navikli da epidemija, kao što je to slučaj kod gripa, traje dva, tri meseca i da je posle toga mirnije, ali da je ovde reč o mnogo većem problemu, virusu koji je daleko izdržljiviji.

  „Izdržljiviji je zato što pronalazi osetljive ljudske organizme i jedino na taj način može da preživi i zato je važno da mu onemogućimo da pronađe osetljiv sledeći organizam u kome će se održati“, dodao je Tiodorović, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Srbija, virus korona, koronavirus, Branislav Tiodorović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga