16:59 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1279
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od američkog državnog sekretara Majkla Pompea u kome se ističe da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

  Pompeo je naveo da su SAD svesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

  Američki državni sekretar zahvalio je Dačiću na čestitki povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

  „Zahvalan sam za poruku koju ste mi uputili, obradovala me je u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom“, poručio je Pompeo.

  „Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti SAD koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana“, naveo je Pomeo.

  Pompeo je dodao i da se raduje nastavku saradnje sa Dačićem u cilju, kako je naveo, „prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi“.

  Tagovi:
  SAD, Srbija, pismo, Ivica Dačić, Majk Pompeo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga