18:48 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 564
  Pratite nas

  Predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije predstavili su Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Irineju program delovanja i aktivnosti u cilju očuvanja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

  Oni su zahvalili patrijarhu za odlučan stav Srpske pravoslavne crkve po pitanju svih problema koji se tiču kako dovođenja u pitanje statusa ove južne srpske pokrajine, tako i po pitanju opstanka srpskog pravoslavnog naroda i njegovih svetinja u toj Pokrajini, piše na sajtu SPC.

  Patrijarh Irinej je predstavnicima ovog Pokreta poručio da se mora voditi računa da svi društveni i politički činioci budu ujedinjeni i jedinstveni kada je reč o odbrani srpskih nacionalnih interesa.    

  Prijemu su prisustvovali general Božidar Delić; profesor dr Slobodan Samardžić; profesor dr Bogoljub Šijaković; profesor dr Aleksandar Lipkovski; profesor dr Slobodan Antonić; profesor dr Časlav Koprivica; profesor dr Miloš Ković; i đakon dr Aleksandar Praščević, šef Kabineta Patrijarha srpskog.

  Pročitajte i:

  Osnovan Pokret za odbranu Kosova i Metohije — pristupila 73 intelektualca

   

  Tagovi:
  Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga