17:48 24 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1647121
  Pratite nas

  Srbija se ne naoružava da bi nekog napadala i sa nekim ratovala, već da bi sačuvala mir i stabilnost, što su za nas najviše vrednosti, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Upitan kako komentariše to što su i Albanci nabavili bespilotne letelice kakve imaju SAD, Vučić je gostujući na Tv Pink rekao da one nisu baš slične onima koje smo mi nabavili pošto su njihove izviđačke, a naše borbeno - izviđačke, kao i da je Albanija samo poručila te letelice koje će da stignu tek do kraja 2022. godine.

  "A, šta ćemo mi tek da imamo do kraja 2022. godine... Ljudi ne treba da brinu. Ali, ne naoružavamo se da bi bilo koga napadali i da bi sa nekim ratovali već da bi sačuvali mir i stabilnost i spokojstvo svojih ljudi", naveo je Vučić.

  Kaže da žene u Srbiji to dobro razumeju da ne treba da brinu za svoje sinove, muževe i očeve.

  Vučić ističe da se Srbija ne priprema da napada nekog, već da bi sprečila agresiju na našu zemlju, jer će to mnogo teže pasti nekom napamet ako smo dobro naoružani.

  Dodaje da je 1999. godine bilo mnogo lakše doneti odluku da se Srbja napadne, jer je bila razorena ekonomija i imali smo zastarelo naoružanje, koje ipak obaralo njihove avione.

  "Srbija je danas mnogo ozbiljnije naoružana i tek će da bude, to je rezultat ubrzanog ekonomskog rasta i pametne politike koju smo izabrali", naglasio je Vučić.

  Pročitajte još: 

   

   

   

  Tagovi:
  naoružanje, Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga