20:36 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  12113
  Pratite nas

  Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) danas je konstatovalo da najveću pretnju po ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera, prenosi In4s.

  „Javna okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana. Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u našoj zemlji. Nema i ne sme biti te politike koja bilo kome sme i može biti preča od zdravlja i života građana”, saopšteno je nakon sednice NKT-a, kojoj je prisustvovao i premijer Duško Marković.

  NKT „procenjuje“ da će se oboljenja onih koji su se inficirali na ovim „nedozvoljenim i opasnim okupljanjima“ manifestovati tokom izbornog procesa, za koji priznaju da ipak nosi određene rizike „u slučaju nepoštovanja propisanih mera od strane svih učesnika“.

   

  Tagovi:
  zaraza, Crna Gora, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga