07:43 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1418
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo direktno da odgovori na pitanje ko će ući u novu vladu, koalicija SPAS ili SPS. Upitan da li su tačni medijski natpisi da se konačni razgovori oko formiranja nove vlade očekuju tek nakon njegovog povratka iz Brisela i Vašingtona, Vučić kaže da je do sada u medijima izbrojao 70 mogućih ministara.

  Siguran sam da će ih biti još. Vučić je primetio da bi, da je požurio sa sastavljanjem vlade, ljudi rekli da je sve isto, a kada duže razmišlja o tome, onda kažu da je sve to igra i spektakl.

  "Nije nikakva igra, nego morate dobro da promislite", rekao je Vučić za TV Pink.

  Upitan da li je bliži koncentracionoj ili koalicionoj vladi, odgovorio je: "Bliži sam onome za šta javnost misli da je moja druga opcija". Na pitanje da li je bliži koaliciji sa Šapićem ili Dačićem - nije odgovorio.

  Na pitanje koji procenat ministara će biti promenjen, Vučić je odgovorio da ga procenti ne zanimaju, ali da će svakako biti promena.

  Rekao je i da nije lako da se rešavaju ni pitanja na lokalnu, te da će zato i u lokalnim samoupravama, u 40 do 50 odsto njih, doći do promena.

  Za to, kaže, nije uvek razlog da je neko loše radio, poput, na primer, Niša, već je jednostavno bilo drugo vreme, a sada su potrebni drugi ljudi.

  Dodao je da u Skupštini ima 100 potpuno novih ljudi, koji će tek pokazati koliko su vredni i koliko znanje žele da prikažu, uz starije i iskusnije kadrove.

  "To nam treba kako bismo se izborili sa svim izazovima, a čeka nas borba oko KiM", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

  Upitan još jednom da li će partija na čijem je čelu u vladu praviti sa SPAS-om ili SPS-om, Vučić je kratko odgovorio: Do viđenja, prijatan dan i svako dobro.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga