05:34 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 920
  Pratite nas

  Posada Vojske Srbije osvojila je prvo mesto u individualnoj trci — jednoj od takmičarskih kategorija Vojnog relija na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

  Na završnom takmičenju u toj disciplini, desetar Miloš Četrović kao vozač i stariji vodnik Goran Ćokić, kao suvozač-navigator, ostvarili su najbolji rezultat u konkurenciji osam posada u kategoriji vozila formule pogona 6x6, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

  Trka je održana u sredu i odvijala se u dve etape, u terenskim uslovima i na terenu koji je za sve učesnike bio potpuno nepoznat.

  Pored merenja ukupnog vremena potrebnog za savladavanje staze, negativno je bodovano svako odstupanje od zadate rute i svako prekoračenje zadate brzine.

  Maršrutu su takmičari dobili pred start trke, učitanu u navigacione uređaje koje koriste Oružane snage Ruske Federacije, a preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

  Nakon prve etape trke, posada Vojske Srbije zauzimala je treće mesto, da bi u drugoj etapi značajno poboljšala plasman i izbila na prvo mesto.

  Srpska posada u obe etape nije imala ni jedno prekoračenje brzine, čime su organizatori posebno iznenađeni i što rezultat čini još vrednijim, navodi se u saopštenju.

  Takmičenje u Vojnom reliju nastavlja se trkom sa bojevim gađanjem i ekipnom trkom koja predstavlja glavni događaj u disciplini Vojni reli.

  Podsetimo, na prošlogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama ekipa Vojske Srbije osvojila je treće mesto i to je bilo prvo učešće njenih vozača u ovoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Vojska Srbije, Rusija, Međunarodne vojne igre
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga