08:19 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 410
  Pratite nas

  Na auto-pijaci Bubanj potok forimira se kolona vozila u organizaciji Udruženja "Knez Miroslav".

  Prema rečima predsednika Udruženja Veska Draškovića reč je o protestnom skupu u znak podrške ugorženoj crkvi u Crnoj Gori i ugorženom srpskom narodu.

  “Naše delovanje je intenzivnije od onog momenta kada je na neki način ćirilica proterana iz Crne Gore, kada je ugrožen sprski jezik, jer smatramo da su to svetinje koje treba da se zaštite. Sada, kada je napadnuta crkva i kada je objavljen neki rat crkvi, sa željom da ona nestane na tom području, mi smo se uznemirili i osećamo da treba da se sakupimo i damo podršku na miran način,” rekao je Drašković Tanjugu.

  On je naveo da nije reč o litiji i da nisu tražli balgoslov od patrijarha.

  ​Vreme je takvo da nam nisu potrebni sukobi, naglasio je Drašković i dodao da je potrebno da vladaju razum i razgovor, kako bi se izbegla velika šteta po srpski narod.

  Naveo je da će kolona krenuti od Bubanj potoka prema aerodromu, vratiti se prema gradu i na kraju razići na Mostarskoj petlji.

  Okupljeni u koloni žele da izraze nezadovoljstvo i upute apel i vlasti i opoziciji u Crnoj Gori, kao i svim ljudima koji žive u Srbiji, ali i u rasejanju, da je kranje vreme da se zaštite srpske svetinje i srpski narod.

  Na pitanje da li je ovo protest protiv vlasti u Crnoj Gori, Drašković je odgovrio da nije, da "oni nisu političari i da se bave zaštitom srpskog naroda".

  Odgovarajući na pitanje da li je protest organizovan baš danas zbog toga što su sutra izbori u Crnoj Gori, Drašković kaže "slučajnost ili namera, može se tumačiti i kao jedno i kao drugo", navodeći da oni nisu održali proteste tokom prošle dve sedmice, jer nije bilo uslova za to i da je ovo bio jedini dan kada je bilo moguće da se protest održi, a da ne zasmeta Beograđanima.

  Učesnici protesta nose srpske i crnogorske zastave, kao i barjake sa likom Njegoša.

  Sudeći po tablicama na automobilima, došli su iz različitih gradova zemlje.

  Puštaju patriotske i crkvene pesme kao što su “Oj, Kosovo, Kosovo" "Govori, Gospode" i "Pećka kandila"...

  Među okupljenima je i predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

  Program Udurženja, kako kaže Drašković, usmeren je na očuvanje crkvene baštine, na pomoć ljudima na KiM i svuda gde se nalazi srpski narod, ali i drugi ugoženi građani.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga