05:39 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1371
  Pratite nas

  „Marera Propertis“, kompanija koja se bavi tržištem komercijalnih nekretnina u Srbiji, novi je vlasnik dela „Palate Beograd“, poznatije kao „Beograđanka“. U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma te kompanije dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

  Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli „Beograđanke“ i ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz zgradi. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara.

  Kompanija „Marera Propertis“ se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

  „Palata Beograd“ će nakon rekonstrukcije zakupcima staviti na raspolaganje atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

  Pod kojim uslovima je prodata „Beograđanka“

  „Marera propertis“ kupila je deo „Beograđanke“ koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

  Prodati deo obuhvata više od 19.000 kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

  Prodavac je kupca obavezao da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

  Obaveza kupca je i da ne promeni namenu zgrade jer „Beograđanka“ uživa status prethodne zaštite od 2018. a u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 2009. godine.

  Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 miliona evra bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih, podseća RTS.

  Tagovi:
  prodaja, Beograđanka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga