05:18 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  12721
  Pratite nas

  Krizni štab za borbu protiv epidemije virusa korona održaće u ponedeljak sednicu na kojoj će raspravljati o eventualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, pre svega iz Crne Gore, gde je poslednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus Kovid-19, pišu beogradski mediji.

  U Crnoj Gori, kako napominju, trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od korona virusa, moguće je uvođenje karantina.

  „Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na letovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas“, prenose mediji izjavu epidemiologa Branislava Tiodorovića.

  Pozivajući se na izvor Vlade Srbije, navode i da, ukoliko i bude uveden karantin, on neće trajati 15 dana, već pet ili sedam.

  Beogradski mediji ukazuju, takođe, i na mišljenje stručnjaka da u ovom momentu ne treba ići u Crnu Goru, kao i da epidemiološka situacija u Srbiji može da se pogorša dolaskom povratnika sa mora.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, karantin, krizni štab, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga