05:23 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  34437
  Pratite nas

  Sprovodeći odluku Vlade Srbije, Vojska Srbije je obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su vojne vežbe najviši oblik vojne saradnje i da je u narednih šest meseci bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta Vojska Srbije vežba osam puta.

  „Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada“, istakao je Vulin, koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

  Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnost zemlje, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

  „Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Srbije“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

  On je naglasio da kao ministar odbrane smatra da ako se napušta, odnosno obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da se uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili Evropska unija.

  „Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti“, zaključio je ministar Vulin.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga