02:48 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 913
  Pratite nas

  Ministar finansija Siniša Mali podsetio je da je program „Moja prva plata“ usmeren ka mladima koji su završili srednju školu i fakultet, a nemaju posao. Njima će država pomoći tako što će deo plate pokriti u periodu od devet meseci i to mesečno 20.000 dinara za one sa završenom srednjom školom i 24.000 za one sa završenim fakultetom.

  Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obišli su firmu Visaris.

  Ova firma se uključila u program „Moja prva plata“ i oglasila 11 pozicija za obuku mladih.

  Mali je novinarima, posle obilaska te firme koja proizvodi rendgen aparate, rekao da je Visaris jedno od 5.636 preduzeća koja su se do sada već prijavila za program Moja prva plata.

  Mali kaže da su do sada poslodavci koji su se prijavili za program oglasili ukupno 13.500 radnih mesta na 8.500 pozicija.

  Podsetio je da je ovaj program usmeren ka mladima koji su završili srednju školu i fakultet, a nemaju posao. Njima će država pomoći tako što će deo plate pokriti u periodu od devet meseci i to mesečno 20.000 dinara za one sa završenom srednjom školom i 24.000 za one sa završenim fakultetom.

  „Ostatak plate će obezbediti poslodavac“, rekao je Mali.

  Program „Moja prva plata“ usmeren je na mlade koji do sada nisu imali nikakvo radno iskustvo kako bi ga stekli i kako bi još lakše našli posao.

  Iz budžeta je za taj program izdvojeno dve milijarde dinara.

  Poslodavci zainteresovani za državni program "Moja prva plata" imaju još sutra rok da se prijave.

  Tagovi:
  mladi, plata
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga