10:08 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 154
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su porodice poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su izgubili živote u padu aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

  Porodice su sa ministrom i načelnikom Generalštaba obišli i komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice.

  Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota, preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

  „Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Kako se navodi, ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu.

  „Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane“, kaže se u saopštenju.

  Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni.

  „Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini“, poručili su.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Mig, porodice, piloti, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga