08:02 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  51973
  Pratite nas

  Knez Albert Drugi od Monaka boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vladaru Monaka Orden Republike Srbije na lenti, a privredna komora Srbije i Ekonomski odbor Monaka potpisali su Sporazum o saradnji.

  Vučić je izjavio da je u razgovoru sa knezom Albertom Drugim od Monaka iskazana velika, uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima.

  Predsednik Srbije je istakao da će potpisan memorandum o saradnji u oblasti ekonomije doprineti unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i biti model za produbljivanje bilateralnih odnosa i u drugim oblastima od obostranog interesa.

  Izrazio je očekivanje da će biti podstaknut razvoj turizma i da će građani Monaka češće dolaziti u Srbiju, ali i da će, pored Novaka Đokovića, biti više Srba koji će posećivati Monako i Monte Karlo i da svoj novac ostave u jednoj prijateljskoj zemlji, kao što je kneževina Monako.

  Novi zamajac u odnosima

  Knez Albert Drugi od Monaka je poručio da njegova poseta Beogradu daje novi zamajac odnosima Srbije i Kneževine Monako, a da će potpisivanje ekonomskog sporazuma otvoriti put produbljenim i konkretnim kontaktima.

  Predsednik Srbije uručio knezu Albertu Drugom od Monaka Orden Republike Srbije na lenti.
  © Tanjug / RADE PRELIC
  Aleksandar Vučić uručio knezu Albertu Drugom od Monaka Orden Republike Srbije na lenti.

  U tom kontekstu, on je naveo da se potencijali privrednog razvoja u domenima transformacije, digitalizacije i međunarodne trgovine naziru u budućnosti.

  „Srbija i Kneževina Monako se mogu učiniti naoko različite po mnogo čemu, jedna zemlja u južnoj Evropi, mlada republika kojom protiče veličanstvena reka Dunav, sa druge Kneževina, država grad sa 40.000 stanovnika okrenuta Mediteranu... Ali i dalje verujem da će zajedničke tačke između naših zemalja biti aduti za razvoj i jačanje odnosa na različitim nivoima", rekao je knez Albert Drugi, preneo je Tanjug.

   

  Tagovi:
  Srbija, Monako
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga