12:06 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2650
  Pratite nas

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je glavni grad Srbije trenutno najveće žarište korona virusa. On je dodao je da će uskoro biti dostupna vajber grupa preko koje će svi građani moći da pošalju fotografije ugostiteljskih objekata u kojima se krše epidemiološke mere.

  Kako je rekao, ta vajber grupa dogovorena je sa Ministarstvom zdravlja i Kriznim štabom.

  "Svi veliki gradovi Evrope su ugroženi, zato je važno da se u Beogradu posvetimo mestima gde je najbrže širenje zaraze - rekao je Vesić i naglasio da "moramo da se posvetimo javnom prevozu i ugostiteljskim objektima".

  "Uradili smo 125 nadzora u javnom prevozu, napisano je ukupno 15 prijava u prethodna dva dana, a svi vozači su u obavezi da nose maske. Tamo gde ima kabine, nije potrebno da nosi masku, a nažalost nemaju sva vozila kabinu. Naš apel je da se poštuju mere, maska je jedina zaštita i zato ćemo insistirati da se u zatvorenom prostoru nose maske", rekao je Vesić.

  Vesić dodaje da ulazimo u kritičan period kada bašte neće moći da rade, ali i kada počinju slave pa je apelovao na građane da budu odgovorniji.

   

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga