11:34 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (647)
  0 211
  Pratite nas

  Posle granatiranja, u crkvi Svetog Hrista Spasitelja u gradu Šuši u Nagorno-Karabahu nastavlja se sa službom.

  Svakog dana, u podne, ovde zvone zvona, a parohijani se mole za mir, zdravlje ranjenih i pokoj duše poginulih.

  „U Arcahu (nepriznatoj Nagorno-Karabaškoj Republici) postoje i mnogo opasnija mesta. Postoji linija fronta koja je veoma opasna. A ovo je naše ratište i naš front, i mi takođe moramo da se na njemu borimo molitvom protiv zla“, kaže jerej Andreas Tavadjan.

  Prema podacima jermenskog Minsistarstva spoljnih poslova, 8. oktobra Azerbejdžan je izveo dva raketna napada na crkvu, a tokom jednog od njih ranjeni su i novinari koji su se našli unutra.  

  Predsednik Arcaha Araik Arutjunjan na svojoj stranici na društvenim mrežama nazvao je događaj aktom vandalizma koji „ ide protiv ljudskih i Božijih zakona“.  

  Sa druge strane, Azerbejdžan je negirao sve optužbe za umešanost u uništavanje crkve,

  „Informacije o granatiranju crkve u gradu Šuši nemaju nikakve veze sa operacijama Azerbejdžanske armije“, kaže se u saopštenju na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Azerbejdžana na Fejsbuku.

  Jermenski Sabor Svetog Hrista Spasitelja sagrađen je u 19. veku, a arhitektonski kompleks se sastoji od crkve i zvonika. Za vreme rata tokom 90ih godina u hramu su skladištene azerbejdžanske rakete  za raketne sisteme „Grad“.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (647)
  Tagovi:
  crkva, granatiranje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga