17:03 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  21043
  Pratite nas

  Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije pokreće veliko istraživanje koje treba da definiše probleme i predloži rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta sa maticom.

  Istraživanje će se obaviti putem interneta, a biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta, navodi se u saopštenju Fondacije.

  Oni navode da posebno osmišljen upitnik svi zainteresovani mogu popuniti na adresi Teslin narod, a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da  ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (Tesla Talk.TV, Zoom video-konferencije, socijalne mreže itd).

  Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta Teslin narod“, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom,čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

  Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

  Tagovi:
  Nikola Tesla, istraživanje, Srbi, dijaspora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga