03:24 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  122632
  Pratite nas

  Posle brojnih komentara o farbanju fasade zgrade ambasade Srbije u Rusiji u boje Crvene zvezde, ambasador Miroslav Lazanski objašnjava za Sputnjik šta se zapravo krije iza njegove izjave.

  © Sputnik
  Miroslav Lazanski odgovara na pitanje da li je srpska ambasada u Moskvi ofarbana u boje Crvene zvezde

  Ambasador Lazanski kaže da fasada srpske ambasade gotovo da nije ni postojala, a godinama se ništa na njoj nije radilo.

  © Foto : Sputnjiku ustupio Miroslav Lazanski
  Srpska ambasada u Rusiji
  „Ja sam došao u oktobru prošle godine, skupio sam ekipu naših privrednika koji su i u ovo vreme, kada je teško raditi i opstati na ruskom tržištu, pristali da izdvoje novac, oko 350 hiljada evra za sređivanje fasade. Ona je ofarbana u belo, bordo i sivo što je mene podsećalo u boje Crvene zvezde, a kako sam zvezdaš, na televiziji B92 sam rekao da smo zgradu ofarbali u Zvezdine boje. To sam namerno rekao jer sam znao da će skočiti svi da kritikuju, ali sam istovremeno znao da ću doprineti da se uopšte govori o ljudima koji su taj novac izdvojili,“ rekao je Lazanski.

  Sada će svi oni koji su se izleteli da kritikuju ceo projekat, objašnjava ambasador, uveriti da to nisu boje Crvene zvezde, jer fasada nije crvena već bordo, a ima i sive. Lazanski kaže da su mu svi koji su negativno pričali o ovom poduhvatu zapravo učinili uslugu.

   

  Tagovi:
  Miroslav Lazanski, Ambasada Srbije u Moskvi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga