06:01 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1312512
  Pratite nas

  Crnogorski predsednik Milo Đukanović primio je danas predstavnike Crnogorskog veća, koje okuplja crnogorske iseljeničke asocijacije u Srbiji.

  Oni su mu preneli potrebu da matična država Crna Gora dodatno pomogne kako bi se Crnogorci efikasnije organizovali i odoleli, kako je to formulisano u saopštenju službe za informisanje predsednika Crne Gore, pokušajima da se potru crnogorski identitet i nacionalna svest.

  Crnogorski predsednik je naglasio da je pristup Crne Gore uvek bio odgovoran i građanski i ocenio da bi crnogorska zajednica svojim proaktivnim angažovanjem u Srbiji trebalo da nastavi da pruža doprinos daljem razvoju društva u kojem žive, da jača zajedništvo i svest o svom identitetu.

  Đukanović je iskazao spremnost za dalju podršku projektima koji su od posebnog značaja za crnogorsku zajednicu u Srbiji, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

  Predstavnik Crnogorskog Veća Dragan Marković zahvalio je Đukanoviću i predstavio mu program i ciljeve Crnogorskog Veća u prisustvu članova upravnog odbora, predsednika udruženja Crnogoraca iz Novog Sada Božidara Markovića, predsednika Nacionalne zajednice iz Beograda Mirka Zečevića i predsednika udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloša Paovića.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga