19:26 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  815108
  Pratite nas

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da epidemija korona virusa mora da se zaustavi, a da je to moguće samo ako se uskrate kontakti, što podrazumeva određene mere koje bi trebalo sprovoditi.

   

  Kon je u specijalnoj emisiji RTS-a rekao da mere, ako se shvataju oštro, onda bi trebalo da budu oročene i da se jasno kaže da će trajati dve nedelje, pa da se vidi kakvi su rezultati.

  Naveo je da danas sednici Kriznog štaba nisu donete mere, da je predsednica vlade dobro čula šta se predlaže i da je rekla da će razmisliti.

  "Sad smo na nekom odlučivanju, premišljanju", rekao je Kon i dodao da se traži balans i ono što je najpovoljnije.

  Podseća i da je danas u Skupštini usvojen zakon koji omogućava kontrole i da je sve to značajno, ali upozorava da vreme ide i da stoji nad vratom.

  Kon je poručio da bi trebalo sprečiti kontakte, a da su oni najznačajniji na mestima zabave.

  “Mi smo pred vikendom, to su dani najintenzivnijih kontakata. Imamo i dve slave. Vodite računa o svom zdravlju, nosite maske, izbegavajte skupove, ponašajte se racionalno”, aplevao je doktor Kon.

  On je rekao da septembar nije iskorišćen kako je moglo, i ukazao da su brojevi u Francuskoj, Belgiji i Holandiji počeli da padaju, ali da su tamo prilično rigorozne mere, i da sigurno i to ima uticaja.

  Kon je objasnio da sada šesta nedelja ovog talasa i da bi trebalo polako da se gubi snaga i potencijal virusa, ali ističe da su to spekulacije i da se ulazi u zimsku sezonu i zbog toga se mora biti dodatno oprezan.

  Ističe da je situacija praktično katastrofalna ako nema nijednog mesta u bolnici u Beogradu.

  Tagovi:
  krizni štab, mere, Predrag Kon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga