21:09 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 5283
  Pratite nas

  Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini.

  Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na virus korona, prenosi RTS.  Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo Jednom u Srbiji".

  Bekajrev je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima.

  Rođen je u posleratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

  Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine.

  Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

  Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u "Otpisanima" i njegovoj poznatoj uzrečici u njoj, kao i po ulogama u serijama "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi", "Više od igre".

  Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji "Banjica" 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

  Život na daskama i u studiju

  Gajio je veliku ljubav prema pozorištu, a tokom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga.

  Iako je glumačkim stažom bio veoma vezan za Jugoslovensko dramsko, Bekjarev je gostovao u brojnim drugim pozorištima u Beogradu i Srbiji.

  Osim bogate TV i pozorišne karijere, snimio je više od 50 filmova.

  Obreo se i kao voditelj, a 1970. godine rekao je prvo "Dobar dan" na novom Studiju B. Dugo godina je vodio kultnu radijsku emisiju "Mislim na vas, mislite na mene" na "Beogradu-202".

  Ljubav prema sceni demonstrirao je vodeći mnoge šou-programe i igrajući uloge u brojnim kabareima i mjuziklima.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga