10:16 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1191
  Pratite nas

  Darko Tasić iz Male Kruše, protiv kojeg se u Prizrenu vodi sudski proces, pretučen je u zatvoru visoke bezbednosti u Grdovcu kod Podujeva, a u trenutku je od zadobijenih udaraca ostao i bez svesti, preneo je RTS-u njegov advokat Ljubomir Pantović.

  Ljubomir Pantović navodi da je juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru kod Podujeva, Tasić zadobio nekoliko udaraca u glavu.

  Pantović je rekao da mu je o napadu Tasić govorio telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na prvostepenu presudu za navodno počinjen ratni zločin.

  "Darko mi je preneo, da je u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, dobio od nekoga nekoliko udaraca u potiljak, dok je bio vezan lisicama, od čega je na trenutak i izgubio svest", naveo je Pantović.

  "Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena", dodao je Pantović.

  Kaže da njegov branjenik Tasić ne zna i ne može da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi u grupi imali maske, a udaren je s leđa.

  Tasić je napad prijavio upravi stražarske službe, a njegov branilac advokat Pantović će ubrzo zatražiti od direktora zatvora Grdovac da istraži slučaj i preduzme mere protiv osoba koje počinile napad.

  Protiv Tasića se u Osnovnom sudu u Prizrenu vodi postupak zbog navodno počinjenog ratnog zločina u selu Mala Kruša. Od 22. novembra 2017 godine je u pritvoru, a osuđen je krajem juna ove godine na 22 godine zatvora.

  Pantović navodi da je prema postojećem zakonskom sistemu na KiM maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.

  Tagovi:
  Podujevo, zatvor, Srbin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga