18:36 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 140
  Pratite nas

  Patrijarh srpski Irinej rado je dolazio u Crnu Goru, a ona mu je s ljubavlju pevala - Blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska povodom upokojenja srpskog patrijarha.

  Patrijarh Irinej nakon što je 22. januara 2010. godine izabran za 45. poglavara SPC, petnaest puta je posetio Crnu Goru.

  Rado je dolazio u Crnu Goru i o tome je sam svedočio: „Ovde deluje blagodat Božja, milost Božja! Ovde narod svojim jezikom hvali Gospoda, jezikom svoje duše i srca. Nedostaje reč da se zahvalim i izrazim ono što osećam. Dolazio sam na mnoga mesta, kod nas i van, ovoliki i ovakav narod ja nisam susreo. Ovaj skup najbolje govori šta je Crna Gora, ona je bila i ostala ono što je bila kroz vekove. Hvala Bogu što je tako!“

  Poslednji put je bio u Crnoj Gori 1. novembra 2020. godine na sahrani zemnih ostataka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici.

  To je ujedno bilo i njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti. Ubrzo nagon toga, 4. novembra, hospitalizovan je u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ u Beogradu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Patrijarh srpski Irinej
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga