22:46 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1171
  Pratite nas

  Medicinski koordinator privremene bolnice u Beogradskoj Areni Predrag Bogdanović kaže da se u Areni, u kojoj je trenutno 485 pacijenata, leče čitave porodice sa obostranim upalama pluća i da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna.

  Sutra će biti mesec dana od kada je Beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica, a Bogdanović za RTS kaže da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.

  Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu.

  Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata, 438 na dalje kućno lečenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga.

  Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta. Bogdanović ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno, i da se trude da svakog pacijenta koga stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.

  U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena.

  Bogdanović ističe da se Areni nalaze čitave porodocie koje imaju obostrane upale pluća i dodaje da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.

  Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88, a Bogdanović upozorava da je situacija veoma ozbiljna i poziva građane da poštuju mere.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  koronavirus, Beogradska Arena
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga