04:03 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 5812
  Pratite nas

  Privremene vlasti u Prištini pokazale su da Priština ne želi da se srpska deca igraju na Kosovu, i da ne žele da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarišući to što mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

  „To je politika Prištine. Dok Beograd traži kompromis i posvećen je razvoju, Priština izaziva incidente i šalje na nas naoružane policajce. Želeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti“, objavio je Vesić na svom profilu na fejsbuku.

  On je naveo da će Beograd nastaviti da pomaže Srbe na Kosovu i Metohiji.

  „Pomoći ćemo im da razvijaju svoju ekonomiju, da grade puteve, stanove,  komunalnu infrastrukturu i stvaraju uslove za povratak naših ljudi na Kosovo. Radićemo to, kao i do sada, na miran način, delima, a ne krupnim rečima kao naši prethodnici“, rekao je on.

  Srbima na Kosovu je, dodao je, dosta krupnih reči.

  „Put za jačanje srpske zajednice na Kosovu je jačanje ekonomije i stvaranje uslova za bolji život, i mi smo ispunjenju tog cilja, kao Grad Beograd, glavni grad svih Srba, maksimalno posvećeni", zaključio je Vesić.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  Goran Vesić, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga