06:40 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  66240
  Pratite nas

  Uprava policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladu Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović.

  Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo je usvojilo žalbu kancelarije Tomanović, koja zastupa Georgieva, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu ulazak bio zabranjen, a onda mu je PU Herceg Novi u ponovnom postupku zabranila ulazak na 10 godina.

  „U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima“, navodi advokatska kancelarija.

  U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, preneli su beogradski mediji.

  Podsetimo, Georgievu je krajem avgusta na granici sa Crnom Gorom uručena zabrana ulaska u tu zemlju, a pevač je tada objavio da je kao razlog navedena „nacionalna i unutrašnja bezbednost“.

  Tagovi:
  zabrana ulaska u Crnu Goru, zabrana ulaska, Crna Gora, Vlado Georgiev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga