06:41 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  32124
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

  Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

  Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i geneticko inženjerstvo IMGGI.

  Uručenje odlikovanja Zavodu Batut
  © Foto : Lola Đorđević
  Uručenje odlikovanja Zavodu Batut

  Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, JKP „Vodovod" Sremska Mitrovica.

  Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, JKP „Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara" - Niš.

  Srebrne medalje za zasluge predsednik Srbije je uručio i građevinskim radnicima koji su krajem oktobra spasli devojčicu iz požara na Dorćolu. Srebrnu medalju Pavle Gavura, Nemanja Držaić, Nik David, Lazar Ereš i Nenad Janković dobili su za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.

  Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

  Odlikovanja koja je uručio predsednik Vučić
  © Foto : Lola Đorđević
  Odlikovanja koja je predsednik Vučić uručio Institucijama angažovanim u borbi protiv kovida 19

  Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

  "Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno", rekao je Vučić.

  On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

  "Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima", poručio je predsednik Srbije.

  Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.

  Tagovi:
  uručenje, medalje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga