12:25 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 56
  Pratite nas

  Zbog loše epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona u pojedinim lokalnim samoupravama na nastavu na daljinu potpuno ili delimično do sada je prešlo 69 škola u Srbiji.

  U Vrbasu, Paraćinu, Dimitrovgradu i Surdulici u svim osnovnim i srednjim školama đaci nastavu prate na daljinu, dok je u pojedinim opštinama neposredna nastava delimično prebačena na onlajn.

  Tako su u Zaječaru u 11 osnovnih škola đaci od petog do osmog razreda prešli na onlajn nastavu, dok su učenici nižih razreda idu u školu. Na onlajn nastavu u tom gradu prešle su i četiri srednje škole.

  U drugim gradovima na onlajn nastavu prešli su samo učenici viših razreda osnovne škole (drugi ciklus) i to u Kučevu u pet osnovnih škola, u Nišu u dve, u Boru u pet škola, dok je u Bujanovcu jedna srednja škola prešla na onlajn nastavu i u Kosovskoj Mitrovici jedna cela osnovna škola.

  Pomoćnik Ministra prosvete Milan Pašić kaže za Tanjug da se lokalni Krizni štabovi za vanredne situacije obraćaju Ministarstvu prosvete, preko školskih uprava, da zbog pogoršane epidemiološke situacije škole pređu na nastavu na daljinu.

  „Trenutno imamo situaciju da je 1,8 odsto škola u Srbiji drugog ciklusa prešlo na nastavu na daljinu i imamo 1,9 odsto osnovnih škole koje su prešle kompletna nastava na daljinu. Kod srednjih škola to je 4,1 odsto“, rekao je Pašić.

  Upitan da li se razmišlja na prelazak svih škola na onlajn nastavu on je odgovorio da će o tome odlučivati Krizni štab u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, ali da su škole sigurna mesta za đake.

  „Škole su sigurna mesta jer se poštuju sve mere vezane za epidemiološke uslove. Verujemo da će u narednom periodu nove mere dati rezultate i da će se smanjiti broj zaraženih“, naveo je Pajić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Srbija, škole, nastava, onlajn
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga