17:10 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1028
  Pratite nas

  Dijego Armando Maradona je, prema prvim podacima, preminuo od posledica srčanog udara u sredu.

  Posle detaljnog pregleda leša legendarnog fudbalera ustanovljeno je kako je preminuo od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije, koja je generisala akutni edem pluća, prema preliminarnom rezultatu obdukcije koja je obavljena u toku dana.

  Do tog zaključka došlo je čak šest zvaničnih lekara sudske medicine i ekspert u ime porodice, koji su radili na autopsiji.

  Proces je trajao čak tri sata, obavljen je u bolnici u San Fernandu nakon čega je porodici rečeno od čega je konkretno preminuo El Pibe.

  Porodica je čak imenovala i lekara koji je bio zadužen da prati i nadgleda postupak autopsije koji je trajao od 19.30 do 22.30.

  Javno ministarstvo San Isidro je pozvalo pet forenzičara koji su radili na obdukciji tela.

  U njoj su učestvovali direktor Sudsko-medicinskog korpusa San Isidro Federiko Korasaniti, njegov kolega iz pravosudnog odeljenja San Martin, direktor Odeljenja naučne policije policije Buenos Ajres i još dvoje forenzičara iz Korpusa sudske medicine.

  Njima se pridružio i šesti lekar u ime porodice Maradona.

  Ovo su prvi rezultati studije koja će biti gotova tek nakon rezultata toksikološke analize preko koje će biti utvrđeno potencijalno prisustvo alkohola ili nekih nedozvoljenih supstanci.

  Ono što je odbačeno kao opcija jeste da je Dijego Maradona pretrpeo nasilnu smrt, prenosi Blic.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  autopsija, Dijego Maradona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga