23:04 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 122
  Pratite nas

  Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su o unapređenju dosadašnje saradnje u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike, a tom prilikom najavljeno je i potpisivanje dva memoranduma između Srbije i Rusije.

  Na sastanku je istaknuto da je, pored sprovođenja postojećih sporazuma, u planu i potpisivanje Memoranduma o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i Memoranduma o uzajamnom razumevanju o oblasti radnih migracija.

  Kisić Tepavčevićeva je kazala da su Rusija i Srbija prijateljske zemlje, kao i da je podrška Rusije u mnogim oblastima, koje su u nadležnosti resornog Ministarstva od velikog značaja.

  „Saradnju Srbije i Rusije oslikavaju tradicionalno dobri i pre svega prijateljski odnosi, kao i mnogobrojni potpisani sporazumi i memorandumi. Postoji uvek dodatnog prostora za unapređenje saradnje, a Ministarstvo je uvek otvoreno za nove ideje i inicijative koje će tome doprineti“, rekla je ministarka.

  Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je Rusija uvek uz Srbiju i naveo da će nastojati da tokom svog diplomatskog mandata podrži sve aktivnosti resornog ministarstva.

  Kako je naveo, memorandumi čije je potpisivanje u planu u narednom periodu, doprineće još boljim bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje naše dve zemlje.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Aleksandar Bocan-Harčenko, Darija Kisić Tepavčević, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga