16:28 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 792
  Pratite nas

  Vlada Republike Srbije imenovala je, na današnjoj sednici, Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja je organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova.

  Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija „Solidarnost za Kosovo“ i „Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji“, realizovao je brojne akcije pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije, navedeno je u saopštenju Ministarstva. 

  Autor je i koautor četiri knjige o Srbiji i Kosovu i Metohiji i dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

  Gujon: Radiću za zemlju koju sam srcem izabrao

  Gujon je poručio na svom nalogu na Tviteru da je imenovanje čast za njegovu porodicu, ali i velika odgovornost za njega. 

  „Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već državu Srbiju“, naveo je Gujon.

  ​Dodaje da će moći da radi još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju je srcem izabrao.

  „Kad sam pročitao osnovne ciljeve uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim“, naglasio je Gujon.

  Navodeći očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, kao deo ciljeva te uprave, Gujon ističe da se za sve to vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna.

  „Srbi sa KiM, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati“, napisao je Gujon i dodao da ga ogroman posao čeka, ali da je njegova energija još veća.

  On se u svom tvitu zahvalio Vladi Srbije, ministru Selakoviću i predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišem državnom vrhu radi za Srbiju.

  „Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju, 2012“, zaključio je Gujon.

  Pročitajte i:

   

  Tagovi:
  Arno Gujon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga