08:55 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1353
  Pratite nas

  Član kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon iznoseći najnovije podatke o broju zaraženih i preminulih rekao je da je cela Srbija jedna velika kovid bolnica.

  On je na konferenciji za novinare rekao da je došlo do prelivanja zaraženih iz Beograda u druga mesta u Srbiji i da je i dalje u Beogradu dnevno veći broj prijema nego otpusta iz bolnica.

  Naveo je da će i danas pacijenti koji su pred samim izlečenjem biti izmešteni u privremene kovid bolnice.

  „Cela Srbija je praktično sada jedna velika bolnica i to treba shvatiti, premeštanje može da ne bude u okviru istog mesta“, rekao je Kon.

  On je rekao i da efekte novih mera protiv širenja virus možemo videti tek za desetak dana.

  Nema govora o pucanju zdravstvenog sistema 

  Kon je rekao da nema govora o tome da je zdravstveni sistem u Srbiji „pukao“, jer su, kaže, preduzete mere premeštanja po bolnicama koje su sistem napravile „elastičnim“ u ovako teškoj situaciji.

  Kon je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše današnju izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića „da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao“, s obzirom da je zaraženo više od 2.300 zdravstvenih radnika.

  „Mislim da je to neko lično viđenje. Odgovorno tvrdim na osnovu podataka koje imam da nema govora o pucanju sistema, jer su preduzete takve mere premeštanja, koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se sprovode i kako se stvara elastičan sistem u ovako teško situaciji“, rekao je Kon.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Predrag Kon, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga