12:01 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 1119
  Pratite nas

  Ministar prosveta, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da se protivi uvođenju onlajn-nastave za učenike nižih razreda osnovne škole zato što se, kako je rekao, u tom uzrastu stiču elementarna pismenost i radne navike.

  Kako prenose Novosti, Ružić je za emisiju „Prav ugao“, na TV Vojvodina, rekao da prelazak na onlajn-nastavu ne predstavlja zatvaranje škola i da vaspitno-obrazovni proces neće stati.

  „Mi smo na osnovu preporuka zdravstvenog dela Kriznog štaba doneli ovakvu Uredbu zbog generalnog epidemiološkog stanja u društvu. Ako bi se gledala situacija u obrazovnom sistemu, ona ne da nije alarmantna nego nije ni problematična, pa nije ni ukazivala na potrebu da se nešto tako uradi“, rekao je Ružić.

  Komentarišući zahteve nekih sindikata da se onlajn-nastava uvede i za niže razrede osnovne škole, on je rekao da se tome protivi.

  „Kad je reč o nastavi od prvog do četvrtog razreda, to je procena pre svega obrazovne struke uvažavajući epidemiološku situaciju, znamo da je tamo najmanja transmisija virusa. Elementarna pismenost, radne navike, stiču se u najmlađim starosnim dobima“, rekao je Ružić.

  Komentarišući slučaj iz okoline Kladova, gde je direktorka osnovne škole kaznila učiteljicu jer su se deca rukovala u dvorištu, on je rekao da je inspekcija bila tamo i da će sutra biti poznat izveštaj, ali „ako je samo to bio problem onda ga i nema“ i ta odluka neće postojati.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  škole, nastava, onlajn, Branko Ružić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga