06:57 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1142
  Pratite nas

  „Fondacija ’Braća Karić‘ uručila je novčanu donaciju i  aparat koji predstavlja osnovno sredstvo za rad u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima koje su praćene otežanim disanjem, potrebom za kiseoničkom terapijom“, stoji u saopštenju Fondacije.

   

  Iz Fondacije ističu da je neophodno da svako od nas pomogne koliko je u mogućnosti i zato je „Fondacija ovom donacijom pokušala da bar malo olakša rad i omogući bolje uslove lekarima i medicinskom osoblju“.

  „Ovo je svakako najteži period u novijoj istoriji za čitav zdravstveni sistem u Srbiji, u kojem je slobodno možemo reći KBC ’Dr Dragiša Mišović Dedinje‘ podneo veći teret u pomoći i lečenju pacijenata obolelih od kovida“, navode oni.

  Fondacija „Braća Karić“ je donirala aparat, koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima, kao i iznos od 50.000 evra.
  © Foto : Sputnjiku ustupila Fondacija „Braća Karić“
  Fondacija „Braća Karić“ je donirala aparat, koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima, kao i iznos od 50.000 evra.
  Fondacija „Braća Karić“ donirala je aparat „Optiflow“ za nazalnu terapiju visokog protoka, Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“. Ovaj aparat se koristi kod dece sa respiratornim bolestima, koje su praćene otežanim disanjem i potrebom za kiseoničkom terapijom. 

  Dragomir Karić je u ime Fondacije svečano uručio aparat rukovodiocu Bolnice i načelniku Odeljenja za intenzivno lečenje i negu, dr Oliveri Ostojić, koja je tom prilikom izjavila:

  „Danas je jedan divan dan u našoj bolnici, dečjoj bolnici KBC ’Dr Dragiša Mišović Dedinje‘ i veoma smo zahvalni Fondaciji ’Braća Karić‘ da je donirala aparat koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima. To je ’high flow oxygen‘ aparat koji omogućava deci koja imaju otežano disanje, nisku saturaciju, bronhooprstrukciju, znači karakteristike respiratorne bolesti, da dobiju veću količinu kiseonika, da on prodre dublje u disajne puteve i da omogući brži oporavak dece.“

  Donacija Fondacije „Braća Karić“ KBC „Dragiša Mišović“
  © Foto : Sputnjiku ustupila Fondacija „Braća Karić“
  Donacija Fondacije „Braća Karić“ KBC „Dragiša Mišović“
  Uručena je i novčana donacija KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“ u iznosu od 50.000 evra „kako bi se bar delimično olakšao rad naših lekara i nabavila neophodna sredstva i lekovi za lečenje u borbi protiv kovida“, piše u saopštenju.

   

          

  Tagovi:
  KBC "Dr Dragiša Mišović", Dragomir Karić, donacija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga